ACTIVITATS DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA A L'IBEC

La Nanociència arriba a l'aula de primària

17 / 11

Endinsa't en la Nanoescala

17 / 11

La recerca en Parkinson

18 / 11

Places limitades

JORNADA DE PRESENTACIÓ "LA NANOCIÈNCIA ARRIBA A L'AULA DE PRIMÀRIA"

DIMECRES 17 DE NOV. 18:00 h

Nanomedspain, la Plataforma Española de Nanomedicina coordinada per l'IBEC, ha desenvolupat nou recursos educatius perquè el professorat de primària pugui introduir conceptes científics relacionats amb el camp de la Nanomedicina.

Els continguts són una eina per al professorat i pretenen ser una guia per al treball a l’aula i han estat pensats per a ser adaptats segons les necessitats i el criteri de cada docent. Els recursos han estat elaborats tenint en compte el currículum educatiu, amb la intenció de poder dur-se a terme dins de la planificació docent.

A la jornada de presentació, la Pilar Jiménez, coordinadora d’activitats d’educació científica a l’IBEC, presentarà les diferents propostes per edats i la Roser Arcas, docent de l’escola Gayarre de Barcelona, ens explicarà la seva experiència durant les proves pilot.

Aquests recursos gratuïts els posarem a disposició dels docents que ho sol·licitin. Més informació aquí.

ADREÇA:
ONLINE

ORGANITZA:

Places limitades

ENDINSA'T EN LA NANOESCALA

DIMECRES 17 DE NOV. 18:30 h

Des que en la dècada dels 80 s'inventés el microscopi de sonda d'escombratge, han estat molts i molt rellevants els descobriments que aquestes tècniques han proporcionat al coneixement científic. Fins i tot avui, és un instrument capaç de detectar fenòmens increïbles que es donen en l'escala del molt petit, fenòmens que ens acosten més i més a la comprensió d'aquest món subjecte a forces molt diferents del quotidià.

En aquesta xerrada amb l’investigador Rubén Millán de l’Institut de Bioingeniería de Catalunya (IBEC), podreu descobrir com funciona un microscopi de AFM, tindreu la possibilitat de provar en viu el joc “Catch em AFM”, i de conèixer a la nostra superheroïna científica IBBI.

No us ho podeu perdre! 

ADREÇA:
Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)
SALA FELIX SERRATOSA
Parc Científic de Barcelona
C. Baldiri Reixac, 10-12
08028 Barcelona

ORGANITZA:

Places limitades

LA RECERCA EN PARKINSON

DIJOUS 18 DE NOV. 18h

Vine a l’IBEC durant la Setmana de la Ciència i podràs conèixer els últims avenços sobre la recerca en Parkinson, visitar els nostres laboratoris i parlar amb els i les protagonistes d’aquesta recerca.

Us convidem a una jornada de portes obertes on podreu visitar els laboratoris de la Professora Sílvia Muro, investigadora ICREA a l’IBEC i responsable del projecte de recerca en Parkinson. 

Més informació sobre aquesta investigació aquí

ADREÇA:
Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC)
Parc Científic de Barcelona
Recepció Edifici Clúster II
08028 Barcelona

ACCÉS PER:
C/ Baldiri Reixac, 4-8 o Avda. Dr. Marañon, 8

ORGANITZA:

COL·LABORA:

RESERVA DE PLAÇA

Xerrada a la que vols assistir: